Detalii tehnice

Detalii tehnice:

• Claritatea audio şi video trebuie să fie corespunzătoare unei vizionări;
• Editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video, începând cu Windows Movie Maker, aparţinând sistemului de operare Windows XP şi continuând cu cele mai des utilizate de către pasionaţii în domeniu: Ulead Studio Video, Pinnacle Studio, Adobe Premier Pro, etc.
• Se recomandă utilizarea Codecului DivX sau orice alt codec, care va permite ulterior, vizionarea materialului cu playerul Windows Media Player;
• Formatul final al filmului poate fi CD sau DVD, preferabil cel din urmă.
• Cd-urile sau DVD-urile(în două exemplare), vor fi introduse în carcase corespunzătoare, pentru expedierea în siguranţă a acestora. Pe coperta fiecărei carcase vor fi menţionate denumirea liceului participant, numele elevilor concurenţi, secţiunea şi titlul filmului; aceleaşi elemente vor fi inscripţionate şi pe CD, DVD-ul respectiv.

• În vederea susţinerii probei finale la Colegiul Naţional "Petru Rareş” din Suceava, finaliştii vor avea cu ei camerele video digitale echipate corespunzător(cabluri de conexiune USB, IEEE-1394, [I-Link ], audio-video, casete minidv, dvd etc.), urmând ca editarea video să se facă într-unul din laboratoarele de informatică ale liceului, pregătit în acest scop.
Pentru editare, fiecare echipă concurentă va putea folosi acelaşi soft dedicat, pe care l-a utilizat la editarea eseului cinematografic (spotului publicitar) calificat în finală şi pe care îl vor instala într-un calculator pus la dispoziţie de organizatori(configuraţia calculatoarelor puse la dispoziţie este: procesor Intel Pentium 4, la 3,4 GHz, memorie RAM, 1 GB,).
În cazul în care resursele calculatoarelor puse la dispoziţie nu sunt suficiente pentru softul de editare respectiv, concurenţii pot efectua prelucrarea digitală pe laptop-urile personale, pe care le vor avea asupra lor.
Indiferent de opţiunile fiecărei echipe şi având în vedere gradul ridicat de accesibilitate(interfaţă prietenoasă), organizatorii propun, orientativ, pentru editare şi una din versiunile softului Pinnacle ( 9, 10, sau 11).
• Buna funcţionare şi securitatea echipamentelor individuale aduse de participanţii la concurs revine acestora şi profesorilor însoţitori.
• Organizatorilor le revine responsabilitatea asigurării bunei funcţionări a echipamentelor puse la dispoziţie, în cadrul unuia din laboratoarele de informatică ale şcolii.

• Pentru formalităţile legale, elevii concurenţi vor avea asupra lor documentele de identitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu